Tandheelkundige behandelingen

Gebitscontrole en onderhoudsschema

Bij de gebitscontrole wordt gekeken naar de conditie van de mond. Hierbij wordt gelet op gaatjes, tandplak, tandsteen, slijtage, de conditie van kiezen, afwijkingen in de mond, ontstekingen en de tandstand.

Röntgenfoto's

Eens per drie jaar maken wij in principe 2 foto's van uw kiezen. Wij maken voornamelijk foto's om problemen voor te zijn en kiespijn zoveel mogelijk te voorkomen. U hoeft dus geen kiespijn te hebben voordat er een foto gemaakt hoeft te worden.

Vullingen

De vullingen worden allemaal uitgevoerd met composiet (witte vulling) Hierbij mag u zelf beslissen of u wel of geen verdoving wenst. Uw tandarts of mondhygienist adviseert u graag bij deze keuze. De witte vulling is in vergelijking met een amalgaam vulling en nieuwe methode de exacte levensduur van deze vulling is dus niet volledig exact wetenschappelijk te onderbouwen, omdat de techniek veel in ontwikkeling is geweest de afgelopen jaren.

Esthetische behandelingen

Soms bestaat er de wens of noodzaak om de voortanden te verfraaien. De reden kunnen zijn; Verkleurde tand(en) en/of vulling(en), ongewenste tandstand, spleetjes tussen tanden. Schildje kunnen dan een oplossing zijn. Er wordt een laagje over de tanden aangebracht na het zo min mogelijk beslijpen van de tanden.

Tanden trekken

Als een tand of kies moet worden verwijderd wordt dit zoveel mogelijk door uw tandarts gedaan. U wordt goed verdoofd en de werking van de verdoving wordt gecontroleerd voordat er begonnen wordt.

Wortelkanaalbehandeling

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt een ontstoken tand behandeld door het schoonmaken van wortelkanaalstelsel. Vaak gebeurt dit onder lokale verdoving. Het wortelkanaalstelsel is het deel van de tand die zorgt voor het gevoel in de tand. Na een wortelkanaalbehandeling blijft de tand gewoon functioneren, maar de tand is wel gevoeliger voor breuk.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.